Akwaaaba Castle of Cape Coast

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Sheera

05 April 2008 | Ghana, Cape Coast

Sjonge jonge, waren we gister zo leuk aangekomen...werd t uiteindelijk echt een kutnacht. Niets geslapen dus he, allebei niet. Er was een of ander feesie en de muziek ging door tot vanochtend 10 uur!!!! Hadden ze er wel ff bij kunnen vermelden. My god. Ik hou echt van muziek en ook hier in Ghana. En muziek moet hard, daar ben ik t ook volkomen mee eens...maar tot 10 uur 's ochtends, non-stop?! En zo gaar dat we waren...pfff...vandaag zijn we dus tot ongeveer 11 uur in bed blijven liggen. Ook had ik t zo ongelooflijk koud vanacht. We slapen onder een ventilator, ik kreeg dus oorpijn, hoofdpijn...was ongelooflijk moe maar kon niet slapen, my god...gek werd ik ervan! Heb ik uiteindelijk een truitje met lange mouwen aan getrokken, in mijn zijden slaapzakkie van Dees en Daan (echt heel handig hier!) en een handdoek om mijn nek en oren. Ik leek net een mummie, helemaal ingepakt. Maar goed, we hebben t weer overleefd. Bij t ontbijt kregen we een hele Ghanese geschiedenisles van een of andere leraar die ook in dat hostel was gecrasht. Was wel leuk. Erg vriendelijke man en hebben wij er vandaag ook nog voor gezorgd dat onze synapsen in de hersenen nog blijven voortbestaan. Want je hebt hier wel t gevoel dat je maar de energie hebt om 50% van je hersenen te gebruiken...alleen al door de warmte en de lazy/relaxte manier van leven. Maar dat geldt vooral ook voor Ivoorkust. Misschien zelfs wel voor heel Afrika. Alles kost ook gewoon meer moeite, tijd en engerie!
Vandaag zijn we naar Cape Coast Castle geweest, een slavenfort. Was best indrukwekkend om te zien. Het was erg indrukwekkend. Als je door die benauwde gangen loopt kan je je heel goed voorstellen hoe verschrikkelijk het moet zijn om daar vast te zitten. Met kettingen, nek aan nek, en je voeten zo dicht opelkaar, dat je bijna niet kan lopen. En dan zo donker, geen wc's, alleen een soort mini grachtjes door de grond om t regenwater op te vangen en dus in te plassen. Ook schrok ik hoe donker t was. Een klein gaatje voor licht. Zo erg. Maar we hebben ook gelachen hoor, vooral met de lugubere humor van Ilse hier, die chick die nu naast me zit ;) So, tis wel groot hier, konden nog wel een paar honderd slaven bij...gewoon stapelen! En wat zei ze nou nog meer? Ik ben de tweede kwijt...maar lol hadden we wel. Daarna gingen we naar de blackmarket, want daar was een geld-wisselbureau zeiden ze. Ja niet dus...haha, gewoon een of ander mannetje die geld ging wisselen. Maargoed, we kregen er meer voor terug, dus was wel relaxed. En er stond een hele rij, dus de hele buurt ging daar geld wisselen. Toen lekker rond gelopen, kan hier prima! Heerlijk verse ananas gegeten, gekocht op straat. En kindjes roepen abruni ofzoiets wat blanke betekend. Hier zijn ze alleen vrolijke en willen ze alleen maar dat je ff zwaait. Ook lachen de mensen hier veel meer, wat t ook een stuk leuker een gezelliger maakt. De huisjes hebben allemaal een kleurtje verf, het is hier schoner en gewoon helemaal veel relaxter!
Aan de reacties te zien (go marieke en rick!!! En waar blijft de rest?!?!) hadden jullie niet verwacht dat ik zoveel op internet kon...neej pa, geen web van een spin, maar gewoon goeie internetverbinding hier. De stroom valt wel us uit. Maar alles werkt!
Het is nu keihard aan het onweren. Wat wel best eng is. De muziek is over...dus ow wat zullen wij slapen vanaaft!!!!

Dikke kus uit Ghana!

Sheera

Ohja, en Lies, ik denk niet dat we een nummer aan gaan schaffen omdat onze nummers hier geloof ik wel werken. Tis alleen iets duurder. Maar smsen kan wel denk! Ik heb er tenminste 1 gehad vanuit Nederland ;) :):):) Mail ff hoe t gaat daarzo!! Naar gmail!

• 05 April 2008 - 21:27

Leen:

hé sheertje, zo kan ik een paar dagen niet op je site kijken en dan staat er in ene weer allerlei nieuws, net als een paar afleveringen achter elkaar kijken van één of andere serie, leutig, hoor!!
    ik had het steendruk van de week, met vanalles en nog wat maar nu ben ik er weer eens voor gaan zitten.
    Jij maakt wat mee, meid....kzou niet goed worden van al die geweren en intimiderende lui....lijkt me vooral eng, eerst dacht ik nog: das leuk, zeg ik ga onze max ook alvast maar klaar stomen om een ''wereldreis'' te maken, in zijn eentje met de rugzak nieuwe avonturen beleven..... maar nu denk ik toch: ik ga stiekem mee!
    zijn deze verhalen voor je paps en mams wel te verdrágen, jeetje mina, hun hart!!!
    Maar zij hebben ook live contact met je dat scheelt ws een hoop!

terwijl jij in Ghana lekker aan zee zit, eten wij de scampi's bij '' de kul'' in Sint willibrord, in een spetterpan....( ken je dat restaurant/snackbar?)
    enfin, ik weet niet wat enger in: ghana of willibrord,ha ha ....maar de spetterpannen zijn heerlijk en het publiek in die tent al net zo sloom,en dan niet door de hitte ha ha....bij ons vlogen de gouden kettingen ons rond de oren in plaats van de geweren...ook best gevaarlijk:-)

morgen gaat het hier stormen, één of andere aprilse gril ( wie verzint zoiets, klinkt als treiteren en zo voelt het ook, ik wil gewoon de lente,deuh?) en maandag heb ik een date met ons Kaatje en Els en Mieke, dan gaat Els voor ons koken, op zen nieuw-zeelands, want daar is ze toevallig wel geweest, in haar ééntje nota bene, ook stoer é....
    nou, Sheera, veel plezier met je ghana-bezoekje en de liefste groeten van Johan, zegt tie xx
    tot gauw, bella

• 06 April 2008 - 09:07

Anja:

Ha die Sheera, Nou behalva de muziek bevalt het dus in Ghana.
    Zijn volgens mij ook beter gewend met buitenlanders om te gaan. Hoor weleens vaker dat iemand op vakantie gaat in Ghana.
    Geniet maar lekker van het fijt dat je normaal buiten kan lopen en daardoor van alles kan zien.
    Hier gaat alles zijn gangetje, vrijdag de verjaardag van je Moeder geviert. Was erg gezellig, je moet haar en vooral Oma vragen naar welk taartje het lekkerst was.
    Je Vader kreeg er een sik van!
    Nou genieten jullie maar lekker van Ghana en tot verder bericht

x Anja

• 06 April 2008 - 19:54

Mama:

Hoi Sheera, we dachten inderdaad dat we een week, geen of weinig nieuws van je zouden horen, dus valt alles mee.Het was gezellig vrijdag en Jenny heeft heerlijk in je bedje geslapen (kon ze ook eens een wijntje drinken). Leen, we moeten er inderdaad niet te diep over nadenken! Fijne vakantie nog Sheera en Ilse kusjes mama.

• 06 April 2008 - 21:06

Puf Daddy:

Hoi Sheertje,
    Ze ging na Gha na, onze ontdekkingsreiziger!
    Wat een opluchting moet dit zijn om zomaar overal naar toe te kunnen 'ghaan', zonder je steeds te moeten afvragen of dat wel kan en angstvallig je spullen en jezelf in de gaten te moeten houden. Gewoon lekker shoppen in een of ander gat en op een leuke manier chatten met de bevolking. Zo kan l'Afrique toch nog aangenaam worden. Een feestje zo nu en dan moet je maar op de koop toenemen.
    Ik hoop dat de rest van de trip nog leuker wordt. We zijn reuze benieuwd naar je verslaglegging, zowel in tekst als in digitale beelden. (we wachten met smart op je foto's)
    Gisteren een nieuwe I-mac aangeschaft en morgen komt Nick de boel installeren. Over een poosje kunnen we in grootbeeld I-chatten en je foto's bekijken. Sheera bungelend aan een liaan, banaantje eten met de bavianen en sjokken tussen de olifanten en voor de rest lekker relaxen onder een rieten afdakje met een cool drankje.
    Geniet van jullie trip en groetjes aan je mate Ilse.