Nog n keer proberen: Nescafe African Revelations - Reisverslag uit Abidjan, Ivoorkust van Sheera - WaarBenJij.nu Nog n keer proberen: Nescafe African Revelations - Reisverslag uit Abidjan, Ivoorkust van Sheera - WaarBenJij.nu

Nog n keer proberen: Nescafe African Revelations

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Sheera

30 Maart 2008 | Ivoorkust, Abidjan

Net trug van een concert...nouja, weer een poging tot! Haha! C'est Afrique, Pas de probleme....(gebruiken ze hier erg vaak, deze woorden)
Bon, er was dus een concert, georganiseerd door Nescafe in Le Palais de la Culture, gratuit. Gratis dus, we wisten dat t wel erg druk ging worden en het leek ons leuk om te zien hoe het was. Het zou beginnen om acht uur, wij waren er om zeven uur, omdat we dachten dat we anders helemaal achteraan zouden staan. Het was in de buitenlucht, er waren al veel mensen, duizenden, toen we aankwamen dus het leek allemaal erg goed georganiseerd. Er was een podium en twee grote schermen zodat iedereen het goed kon zien. Het was een heel groot veld. We gingen met de de drie Fransen en Tamara, de Russian. En dat was het ook, wat blanches betreft. Er waren ALLEEN maar Ivorianen en we hadden dus erg veel aandacht. En we konden er eigenlijk alleen maar erg om lachen. Ookal waren sommigen echt irritant. Gelukkig draaiden ze wel al muziek, echte leuke! Afrikaanse muziek en hoe ze dansen allemaal hier is echt relaxed. Heel uitbundig. Als wij gingen dansen, trokken we mega de aandacht, dus zo uitbundig dansen als hen kunnen wij hier niet. Wil je niet bedolven worden door 100 Afrikaanse mannen.
Op een gegeven moment zaten Tamara en ik ff in het gras, beetje uit te rusten. Beetje naar de muziek te luisteren en naar het dansen te kijken. Opeens was er een liedje, en kwamen er zo ongeveer 20/30 mannen om ons heen te staan, springend, dansend, zingend, schreeuwend. Zaten we daar. Helemaal omcirkeld. Ok, what the fuck is dit?!?! Kom dansen, sta op! Dat kon ik er nog uit onderscheiden van wat ze allemaal zeiden. Non, non, je reste, je reste, je suis un peu fatigue! Echt he, we wisten niet waar we moesten kijken, het kwam heel vreemd over, we zaten ook echt op de grond en hadden niet zoiets van...ok we gaan even opstaan nu. Ze deden verder niets, behalve lachen en zingen en lol hebben. Wij moesten er zelf ook om lachen. Bleek achteraf dat er net een liedje op was over een man die een keer een vrouw had ontmoet die haar kindje de borst gaf. En toen hij keek, zag de man een blanke borst en was hij op slag verliefd. Het kindje wilde niet drinken en toen zei hij tegen het kindje dat t moest drinken omdat hij het anders zou doen. En zij ging naar Abidjan en hij volgde haar. Bon....erg leuk....zaten wij dus, twee blanke vrouwen op de grond, met al die mannen om ons heen, die tuurlijk gelijk de link legden met onze huidskleur en het liedje! White boobs. Haha! We lagen echt in een deuk!
Het concert was na een paar uur dus nog niet begonnen...negen uur...tien uur....toen ging het eindelijk een beetje beginnen. Mensen werden voorgesteld, een hoop reclame en toen wilden ze naar ons idee eindelijk gaan beginnen. Voor ons een goed moment om nog ff naar de wc te gaan. Smeriger dan smerig trouwens. Echt onvoorstelbaar hoe een wc eruit kan zien. Hij was wel handig deze, want hij was erg laag, kan je er zonder al te veel moeite en zonder iets aan te raken gewoon boven staan. Dus wij naar de wc, t was snikheet en opeens was er een sterke wind. Hmmmm, lekker dachten we...armen wijd en genieten van de wind....Toen kwamen er opeens wel erg veel mensen van alle kanten aangerend. Ok...what the fuck is happening?!? Het regende!!!!! Il pleut!!!!! En hoe! De schermen waren omgewaaid....en daar ging het concert. Weg geregend en gewaaid. Wat een pech weer....Maarja....we hebben de sfeer geproefd...C'est Afrique!

Liedjes die hier helemaal hot zijn: Bobaraba en Fatigue Fatigue van Frank DiCaprio...kijken op Youtube!!!

A tout a l'heure!

Kussie!

DAANTJE!!!!!! Nog Happy B-Day! Was het vergeten, maar ik heb een goed excuus, leef op Afrikaanse tijd en met Afrikaanse normen en waarden...haha! Hoop dat je een leuke dag hebt gehad en veel kadoos!!!! We gaan t nog vieren zei Dees, dus dat komt helemaal goed! Dikke kus vanuit Abidjan!!!

Dees!!! Mis ya!!! En met mijn been gaat t weer perfect hoor, was na drie dagen over. Het zwemmen in de zee heeft er goed bij geholpen! Was gewoon een allergische reactie, had ik ook in Nederland kunnen krijgen. Verder heb ik echt helemaal nergens last van, ik eet alles, probeer alles. Eet van de straat...nouja, niet letterlijk, haha. De meest ranzigste dingen heb ik geprobeerd en nergens last van. Ga ik nu wel ff snel afkloppen hoor, zal je zien, krijg ik morgen last van diaree ofzo ;) Haha! Kussie!

En Marieke (en Rick!) en voor iedereen: Sheera op een foto met een Kareltje gaat er dus echt niet komen he. Dat is een ding wat vast staat. Er zijn GRENZEN hey ;). Heb zin om wat te drinken in de teerkamer, nachos, saus over iedereen gooien enzo hahahahaha!
Kussie!

• 03 April 2008 - 09:55

Oma:

lieve sheera , Gefeliciteerd met je moeders verjaardag .nog een hele leuke en leerzame tijd heel veel liefs van oma

• 03 April 2008 - 11:49

Els Jansen:

Ha die Sheera, da's lang geleden. Maar heb nu na mijn vakantie tijd genomen om je site te lezen en de foto's te kijken. Wat een ervaringen. Kan wel zien dat je er vergeleken bij het begin nu wel beter uitziet. Et comment ca va avec votre langue francaise? J'avais pensée que tu parles la langue tres bon! C'est une belle excersion pour toi!
    nou alle gekheid op een stokske, ik heb 4 weken engels gepraat. op een gegeven moment denk je bijna in het engels. Nou ja.. niet overdrijven, maar het scheelt niet veel.
    A.s. maandag komen Leen, Mieke en Karen nacho's eten bij mij. Gezellig hoor. We zullen nog even over je roddelen! En aan je denken bij dat heerlijke eten en dat glaske wijn!
    groetjes, Els